Cityride kommer til Mysen

Cityride er et sykkelløp for alle – og torsdag kommer det til Indre Østfold og Mysen! - Vi vil folk skal være aktive sammen med dem de er glad i, sier tidligere proffsyklist Rune Høydahl, som står i spissen for satsingen.

KJENTE GUIDER: Team Cityride og noen av landets fremste syklister fronter det ny

KJENTE GUIDER: Team Cityride og noen av landets fremste syklister fronter det nye breddeløpet. F.v.: Håkon Austad, Rune Høydahl, Heidi Rosasen Sandstø og Martin Andersen.  Torsdag er de i Indre Østfold og Mysen.

– Cityride er et konsept jeg er stolt av. Det er unikt at det er et sykkelløp for absolutt alle. Jeg brenner for sykling, og for at det skal være lettere å komme seg opp av sofaen. Jeg er overbevist om at vi med Cityride gir folk en lavterskel breddeaktivitet som vil få mange til å delta, sier Rune Høydahl. Han er tidligere proffsyklist med mange internasjonale meritter, to OL-deltakelser og mange verdenscup-seire. Nå er han manager for sykkellaget Team Cityride og ambassadører for det nye rittet.

Kom som du er til Kulturtorget i Mysen, sykle så mange runder du vil

– Jeg savner trening for gledens skyld, den gamle «ut på tur»-mentaliteten. Derfor er Cityride perfekt: Løpet kommer til 20 norske byer. – Og nå er jeg glad for at Cityride kommer til Mysen – en spennende småby i vekst og positiv utvikling, og som nylig fikk status som «sykkelby» av Statens Vegvesen og Østfold fylkeskommune. Det sosiale står i fokus, helst skal hele familien dele opplevelsen sammen. Målet er at Cityride også inspirerer til videre aktivitet. Sykkel er både miljøvennlig og helsebringende, og Cityride vil få folk til å benytte seg av denne oftere.

Ordføreren har valgt løypa

I Mysen finner vi en enkel løype på 16 km, ut Storgata fra sentrum, forbi Mysenelva ved Susebakke, til ‘nye’ E18, der det er mulig å sykle 4 km på motorveitraseen som åpnes til høsten, så over høydedraget Monaryggen til Edwin Ruuds Omsorgssenter og så via Østreng og boligfeltene tilbake til sentrum og sykkelstiene langs Mysenelva. – En variert og god løype, sier løypelegger og ordfører Erik Unaas, som selv skal sykle – bl.a. sammen med nyansatt folkehelsekoordinator i Eidsberg kommune, Ellen Byng Strøm.

De to håper på riktig mange deltakere, og garanterer mange markedsføringstiltak de siste dagene.

Mysen IFs nye sykkelgruppe stiller som løypevakter. Kafeer i sentrum er åpne denne dagen, så all grunn til å ta seg god tid i Mysenbyen.

Fokus på aktiv livsstil

Det kan virke overraskende at en merkevare som Coca-Cola er med og drar lasset på et nytt breddearrangement som Cityride. Årsaken er strategisk fundert:

– Da vi i fjor fortalte om vårt ønske om å bidra positivt i samfunnet, var det å inspirere til aktiv livsstil en viktig del av dette, sier Ignace Corthouts, som leder Coca-Cola Enterprises i Norge.

– Vi støtter Cityride, på samme måte som vi støtter gressrotaktiviteter over hele Europa. I fjor bidro vi til mer enn 90 programmer som aktiverte mer enn 3,5 millioner mennesker, og innen 2020 er målet å øke dette tallet til 10 millioner mennesker. Her i Norge er målet er at 10 000 personer skal delta på Cityride i 20 norske byer; at alle kan dele opplevelsen med familier og venner, og inspireres til videre aktivitet – sammen, avslutter Ignace Corthouts.

 

Om Cityride i Mysen

For påmelding, kan man gå til www.cityride.no, eller melde seg på der løpet starter: Møt opp på Kulturtorget i Mysen sentrum, 29. mai klokken 13. Alle sykler ut samtidig. Uttrekk av premier cirka kl. 14.

Med Cityride kan unge, voksne og eldre få delta i et løp der hele familien kan sykle sammen. Det er ingen som tar tiden. Målet er at deltakerne skal kose seg gjennom felles aktivitet i frisk luft. De får bli litt slitne sammen, og kjenne hvor godt det gjør – både innvendig og utenpå.

I tillegg til å aktivere flest og bredest mulig gjennom selve løpet, er også målet for Cityride å sette fokus på hvordan en enkel aktivitet som sykling er godt for både helsen og miljøet. Samtidig vil Cityride bidra til å bevisstgjøre bilister og syklister på hvordan man skaper et best mulig trafikkmiljø.

Cityride arrangeres av Interspons, som også gjennomfører Tour of Norway og Tour of Norway for kids.

 

2014-05-27
Tips en venn  Skriv ut