Cityride kommer til Mysen

Cityride er et sykkelløp for alle – og torsdag kommer det til Indre Østfold og Mysen! - Vi vil folk skal være aktive sammen med dem de er glad i, sier tidligere proffsyklist Rune Høydahl, som står i spissen for satsingen.

KJENTE GUIDER: Team Cityride og noen av landets fremste syklister fronter det ny

KJENTE GUIDER: Team Cityride og noen av landets fremste syklister fronter det nye breddeløpet. F.v.: Håkon Austad, Rune Høydahl, Heidi Rosasen Sandstø og Martin Andersen.  Torsdag er de i Indre Østfold og Mysen.

– Cityride er et konsept jeg er stolt av. Det er unikt at det er et sykkelløp for absolutt alle. Jeg brenner for sykling, og for at det skal være lettere å komme seg opp av sofaen. Jeg er overbevist om at vi med Cityride gir folk en lavterskel breddeaktivitet som vil få mange til å delta, sier Rune Høydahl. Han er tidligere proffsyklist med mange internasjonale meritter, to OL-deltakelser og mange verdenscup-seire. Nå er han manager for sykkellaget Team Cityride og ambassadører for det nye rittet.

Kom som du er til Kulturtorget i Mysen, sykle så mange runder du vil

– Jeg savner trening for gledens skyld, den gamle «ut på tur»-mentaliteten. Derfor er Cityride perfekt: Løpet kommer til 20 norske byer. – Og nå er jeg glad for at Cityride kommer til Mysen – en spennende småby i vekst og positiv utvikling, og som nylig fikk status som «sykkelby» av Statens Vegvesen og Østfold fylkeskommune. Det sosiale står i fokus, helst skal hele familien dele opplevelsen sammen. Målet er at Cityride også inspirerer til videre aktivitet. Sykkel er både miljøvennlig og helsebringende, og Cityride vil få folk til å benytte seg av denne oftere.

Ordføreren har valgt løypa

I Mysen finner vi en enkel løype på 16 km, ut Storgata fra sentrum, forbi Mysenelva ved Susebakke, til ‘nye’ E18, der det er mulig å sykle 4 km på motorveitraseen som åpnes til høsten, så over høydedraget Monaryggen til Edwin Ruuds Omsorgssenter og så via Østreng og boligfeltene tilbake til sentrum og sykkelstiene langs Mysenelva. – En variert og god løype, sier løypelegger og ordfører Erik Unaas, som selv skal sykle – bl.a. sammen med nyansatt folkehelsekoordinator i Eidsberg kommune, Ellen Byng Strøm.

De to håper på riktig mange deltakere, og garanterer mange markedsføringstiltak de siste dagene.

Mysen IFs nye sykkelgruppe stiller som løypevakter. Kafeer i sentrum er åpne denne dagen, så all grunn til å ta seg god tid i Mysenbyen.

Fokus på aktiv livsstil

Det kan virke overraskende at en merkevare som Coca-Cola er med og drar lasset på et nytt breddearrangement som Cityride. Årsaken er strategisk fundert:

– Da vi i fjor fortalte om vårt ønske om å bidra positivt i samfunnet, var det å inspirere til aktiv livsstil en viktig del av dette, sier Ignace Corthouts, som leder Coca-Cola Enterprises i Norge.

– Vi støtter Cityride, på samme måte som vi støtter gressrotaktiviteter over hele Europa. I fjor bidro vi til mer enn 90 programmer som aktiverte mer enn 3,5 millioner mennesker, og innen 2020 er målet å øke dette tallet til 10 millioner mennesker. Her i Norge er målet er at 10 000 personer skal delta på Cityride i 20 norske byer; at alle kan dele opplevelsen med familier og venner, og inspireres til videre aktivitet – sammen, avslutter Ignace Corthouts.

 

Om Cityride i Mysen

For påmelding, kan man gå til www.cityride.no, eller melde seg på der løpet starter: Møt opp på Kulturtorget i Mysen sentrum, 29. mai klokken 13. Alle sykler ut samtidig. Uttrekk av premier cirka kl. 14.

Med Cityride kan unge, voksne og eldre få delta i et løp der hele familien kan sykle sammen. Det er ingen som tar tiden. Målet er at deltakerne skal kose seg gjennom felles aktivitet i frisk luft. De får bli litt slitne sammen, og kjenne hvor godt det gjør – både innvendig og utenpå.

I tillegg til å aktivere flest og bredest mulig gjennom selve løpet, er også målet for Cityride å sette fokus på hvordan en enkel aktivitet som sykling er godt for både helsen og miljøet. Samtidig vil Cityride bidra til å bevisstgjøre bilister og syklister på hvordan man skaper et best mulig trafikkmiljø.

Cityride arrangeres av Interspons, som også gjennomfører Tour of Norway og Tour of Norway for kids.

 

Tips en venn  Skriv ut